Hur Gaida fungerar

Smarta algoritmer och människor i samverkan

Gaida crunchar dagligen sök- och klickstatistik från många svenska kommuner för att förstå vad besökare letar efter och ger tips på relevant innehåll.

Gaida analyserar allt som besökarna gör; vad de söker efter, vilket innehåll de läser, när de ger upp och lämnar sajten. Utifrån dessa mönster ger Gaida förslag på länkar som vi manuellt accepterar. Eller förkastar. Förslag som vi accepterar grupperar vi i så kallade söktips som visas i klartext när dina besökare använder din sajts sökfunktion så att de för hela 70 % av alla sökningar får tips på mycket relevant innehåll för deras sökning.

Vidare analyserar Gaida allt externt innehåll som länkas till från alla Sveriges 290 kommunsajter. Länkar som förekommer på många sajter anses trovärdiga och ges som förslag. Självklart får du ut en länkrapport på vilka domäner som Gaida rekommenderar på din sajt, så du kan vara trygg med innehållet på din sajt. Gaida länkar också till era kommunala bolag, turistbyråer och andra externa resurser i kommunen när så är lämpligt.

Bästa lösningen är när smarta algoritmer och människor samverkar

Gaida ger förslag på söktips och sökord som dessa bör visas för, men det är vi som bygger Gaida som godkänner eller förkastar alla förslag. Vi har analyserat sökbeteenden på kommunwebben sedan 2011 och förstår när förslag är bra.

Vad våra kunder säger

search

Sedan vi började arbeta med er för fem år sedan har vi fått topplaceringar i SKL:s undersökningar.

Yvonne Jägerbrand (webmaster)

Uddevalla kommun

search

Visitors Voice hjälper oss förbättra vårt innehåll regelundet vilket sparar oss tid och hjälper våra besökare.

Magnus Rolands (webmaster)

Leksands kommun